Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Akira Kurosawa (1910 - 1998)

  Van de drie grote Japanse regisseurs die in de jaren 50 opkwamen (de andere twee zijn Ozu en Mizoguchi) is Kurosawa zonder twijfel de bekendste. De meest westerse ook. In het westen is hij vooral bekend door zijn Samurai films als "Rashomon" (1950) en "The seven samurai" (1954). Dat wil echter niet zeggen dat zijn oeuvre eenzijdig is. Buiten de samoerai film heeft hij, vooral in de tweede fase van zijn carrière, ook juweeltjes gemaakt als "Ikuru", "Red Beard" en "Dersu Uzala". Aangezien de "Western" niet mijn meest favoriete genre is zijn het vooral laatstgenoemde films die terug te vinden zijn in de besprekingen. Ook de samurai film komt echter aan bod door "Throne of blood" en zijn zwanenzang "Ran" uit 1985.  

  DATUM: 20 juni 2012

  Filmposters