Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  1939: The hound of the Baskervilles (Sidney Lanfield)

  REGISSEUR

  Sidney Lanfield ( 1898 - 1972) was een geboren en getogen Amerikaan. "The hound of the Baskervilles" is met name op de Engeland pagina opgenomen omdat het een Shelock Holmes verhaal is, en Sherlock Holmes hoort bij Engeland.

  Voor Lanfield was het een tamelijk a-typsische film. Hij specialiseerde zich meer in comedy's, vaak rond de persoon van Bob Hope. In de jaren 60 was hij één van de eerste filmregisseurs die overstapte naar de televisie. Voor de televisie maakte hij o.a. de serie "The Addams family".

  HET VERHAAL

  "The hound of the Baskervilles" is misschien wel het bekendste verhaal uit de Holmes-serie. Het gaat over een gefortuneerde familie Baskerville, waar sinds de wandaden van wijlen Sir Hugo een vloek op rust. Sinds die tijd worden leden van deze familie aangevallen en verscheurd door een demonische hond, die huist in de Moors. Uiteindelijk blijkt het niet te gaan om een vloek, maar om een vergeten familielid uit een zijtak die uit is op de erfenis. De demonische hond blijkt een door dit familielid getrainde waakhond te zijn, met een likje fosforiserende verf op zijn vacht. 

  ANALYSE

  Deze film is meer geschikt om van te genieten dan om te analyseren. Het is de ultieme Sherlock Holmes verfilming. Basil Rathbone is ontelbare malen in de huid van de super-detective gekropen, en dit is de meest geslaagde poging. Ook de manier waarop de Moors met hun eeuwige mist in beeld zijn gebracht is zeer overtuigend.

  DATUM: 4 november 2012

  EIGEN WAARDERING: 8

  The Hound of the Baskervilles (1939) on IMDb

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Vul deze captcha in
  Dit is een verplicht veld
  Filmposters