Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  1982: Vincent (Tim Burton)

  DE REGISSEUR

  Voor een inleiding op het werk van Tim Burton, zie het openingsartikel van de aan hem gewijde pagina.

  VERHAAL EN ANALYSE

  "Vincent" is een animatiefilmpje van ongeveer 6 minuten. Het is daarmee de kortste film die op deze site besproken wordt. Ten tijde van het maken van deze film werkte Burton nog bij Disney. Zijn baas had aan de ene kant door dat hij talent had, maar zag aan de andere kant wel in dat hij geen "Disney-materiaal" zou gaan opleveren. Hij gaf hem een budget om iets naar zijn eigen smaak te maken en zich zo in de picture te spelen.

  Aldus kwam "Vincent" tot stand. De film gaat over Vincent Malloy, een jongetje van 7 jaar. Vincent is op het eerste gezicht erg braaf, ware het niet dat hij helemaal bezeten is van de verhalen van Edgar Allen Poe en de films van Vincent Price. Terwijl zijn moeder probeert om hem buiten te laten spelen wentelt Vincent zich binnen in zijn fantasieën en raakt zo steeds verder van de werkelijkheid vervreemd. Al kijkende bekruipt je de verdenking dat de film eigenlijk over de kleine Tim Burton gaat.

  De tekst van de film is op rijm en doet denken aan het gedicht "The Raven" van Edgar Allen Poe. Waarschijnlijk tot zijn grote verbazing vond Tim Burton zijn idool Vincent Price bereid om deze tekst voor te dragen.

  DATUM: 18 november 2013

  EIGEN WAARDERING: 7

  Vincent (1982) on IMDb

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Vul deze captcha in
  Dit is een verplicht veld
  Filmposters