Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Andrey Zvyagintsev (1964)

  Andrey Zvyagintsev (1964) is geboren in Novosibirk, maar woont sinds 1986 in Moskou. Van 1990 tot 2000 was hij vooral acteur, zowel in films als in het theater. Vanaf 2000 houdt hij zich ook bezig met het regisseren van films, eerst voor de TV later ook voor de bioscoop. Zijn eerste bioscoopfilms was "The return" (2003), die meteen een groot succes had, ook in het buitenland. Met "The banishment" (2007) en "Elena" (2011) wist hij daarna de kwaliteit hoog te houden. Tegenwoordig is hij, naast Aleksandr Sokoerov, de belangrijkste Russische regisseur.

  Zijn films spelen zich af in het tegenwoordige Rusland en betreffen vaak een gespannen situatie binnen het gezin. Dit kan zijn een vader die na lange afwezigheid weer terugkeert ("The return"), een vrouw die zwanger is van een andere man ("The banishment") of een rijke echtgenoot die wel zijn eigen dochter uit een vorig huwelijk wil ondersteunen maar absoluut niet de zoon uit het vorige huwelijk van zijn vrouw ("Elena"). Met "Leviathan" (2014) verbreedt Zvyaginstsev zijn blikveld en levert een kritisch portret af van de Russische samenleving onder Poetin. 

  DATUM: 25 oktober 2014

   

  Filmposters