Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Terence Davies (1945)

  Terence Davies (1945) ging na school werken op de administratie van een rederij. Hij kwam pas op latere leeftijd in de filmindustrie terecht met "Distant voices, still lives" (1988) en "The long day closes" (1992). Aangezien Davies weinig concessies doet met betrekking tot de onderwerpen en de vormgeving van zijn films, is het rondkrijgen van de financiering vaak niet makkelijk. Zijn oeuvre is dan ook vrij klein.

  Met name aan het begin van het nieuwe millenium zit er een gat in zijn "CV". Met de documentaire "Of time and the city" (2008) maakte hij echter een veel geprezen come back. Daarna ging de frequentie van zijn producties weer omhoog en dreigt de periode na zijn 70e de meest productieve uit zijn leven te worden.

  DATUM: 26 augustus 2017

  Filmposters