Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Rob Reiner (1947)

  Toen Rob Reiner (1947) begon als regisseur, had hij al een carrière als acteur achter de rug. Hij speelde onder andere de schoonzoon van Archie en Edith Bunker in de bekende TV-comedy "All in the family".

  Als regisseur liet hij zich kennen als een veelzijdig man, die diverse genres beheerst, zoals coming of age ("Stand by me", 1986), sprookje ("The princess bride", 1987), relatiesdrama ("When Harry met Sally", 1989) en tenslotte een rechtbank drama ("A few good man" ,1992).

  Met name in de laatste film laat Reiner zijn bewondering voor mensen met een "rechte rug" duidelijk blijken. Zelf steekt hij in politiek opzicht zijn mening ook niet onder stoelen of banken. Hij is al heel lang actief aan de linker c.q. democratische kant van het politieke spectrum.

  Wie uit bovenstaande selectie van films denkt dat het zwaartepunt van de regisseurscarrière van Reiner in de tweede helft van de jaren '80 ligt, heeft gelijk. Toch maakt hij ook nu nog goede films, zoals het coming of age drame "Flipped" uit 2010.

  Filmposters