Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Christopher Nolan (1970)

  Christopher Nolan (1970) werd geboren in Londen. Hij had een Engelse vader en een Amerikaanse moeder. Hij bracht zijn jeugd voor de helft door in Londen, en voor de andere helft in Chicago. In 1997 vestigde hij zich in Los Angeles.

  Nolan debuteerde in 1998 met "Following" en brak in 2000 door met de film "Memento". Deze film wordt achterstevoren verteld, en vergt het uiterste van de oplettendheid van de kijker. Toch werd de film een commercieel succes. Dit is daarna het handelsmerk van Nolan gebleven. Zijn verhalen zijn niet makkelijk, maar toch weten ze elke keer weer een relatief groot publiek te trekken. Aldus vormt hij de verbindende schakel tussen arthouse en commerciële cinema.

  Het meest bekend is wellicht zijn Batman trilogie, bestaande uit: "Batman begins" (2005), "The dark knight" (2008) en "The dark knight rises" (2012). Tussendoor maakte hij echter ook andere films die het aankijken meer dan waard zijn zoals "The prestige" (2006) en "Inception" (2010).

  Ook na afloop van de "Batman trilogie" blijft Nolan zich "in the picture" spelen met films als "Interstellar" (2014) en "Dunkirk" (2017).

  Ondanks de kwaliteit van zijn meer commerciële films blijft mijn voorkeur toch uitgaan naar de periode 1997 - 2005, toen de nadruk nog op arthouse lag.

  Filmposters