Filmklassiekers op het tweede gezicht
Abonneren

Abonneer je op nieuw verschenen recenties!

Voor meer informatie over het gebruik van deze website klik HIER.

  Laatst geplaatst

   

   

  Verwacht

   

   

  Filmposters

  Milos Forman (1932 - 2018)

  Milos Forman (1932 - 2018) was één van de voormannen van de Tsjechische new wave. Met films als "Loves of a blonde" (1965, ook bekend als "A blonde in love") en "The firemen's  ball" (1967) brak hij door in Tsjechoslowakije. De laatste film leverde hem tevens een ticket naar Hollywood op. Achteraf maar gelukkig, want niet lang daarna was het afgelopen met de Praagse lente en waarschijnlijk ook met zijn carrière. In Amerika ging die carrière echter gewoon door, met films als "One flew over het cuckoo's nest" (1975) en "Amadeus" (1984) als bekendste resultaten.

  Filmposters